Întrebări frecvente despre Casele Modulare – răspunsuri la cele mai comune întrebări

Întrebări frecvente despre Casele Modulare – răspunsuri la cele mai comune întrebări

Cu siguranță ați auzit faptul că în ultimii ani, casele modulare au devenit din ce în ce mai populare datorită avantajelor lor, cum ar fi costurile mai mici și viteza de construcție mai mare. Cu toate acestea, mulți oameni încă au întrebări și îndoieli cu privire la acest tip de construcție.

Prin urmare, în acest articol, ne-am propus să răspundem la cele mai comune întrebări despre casele modulare, pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine acest tip de construcție și prin urmare, dacă își merită investiția. Așa că, continuă să citești pentru a afla mai multe!

1. Ce este o casă modulară?

Casele modulare sunt construite din module prefabricate, fabricate într-o fabrică și asamblate pe șantier. Aceste module sunt fabricate într-un mediu controlat, ceea ce înseamnă că se pot folosi materiale de calitate superioară și că se pot reduce erorile și pierderile de materiale.

Aceste case au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, deoarece oferă mai multe avantaje față de casele tradiționale, cum ar fi timp de construcție mai rapid, control mai bun al calității și eficiență energetică crescută.

2. Sunt casele modulare la fel de durabile și sigure ca și casele convenționale?

Casele modulare sunt case de înaltă calitate, eficiente din punct de vedere energetic, la prețuri accesibile, similare ca aspect și senzație cu o casă tradițională.

Sunt construite secțiune cu secțiune într-un cadru controlat. Materialele folosite sunt de calitate superioară și au trecut prin teste riguroase pentru a se asigura că sunt rezistente și durabile. Iar, la Kubix îți oferim o garanție de 10 ani pentru structura de rezistență a modulelor și 24 de luni pentru restul elementelor componente.

3. Pot fi personalizate casele modulare?

Sigur că da. Spre exemplu, casele modulare Kubix pot fi personalizate în funcție de preferințele și nevoile clienților. Modulele pot fi fabricate în diferite dimensiuni și module, și pot fi personalizate cu diverse finisaje, cum ar fi: retro panel, fibrociment sau lemn.

4. Care sunt costurile pentru o casă modulară?

Costurile pentru o casă modulară variază în funcție de dimensiunea și complexitatea casei, dar în general, costurile sunt mai mici decât cele pentru o casă tradițională.

Te invităm în secțiunea Modele disponibile și Oferte, pentru a explora costul unei case modulare Kubix. În preț sunt incluse toate costurile unui Kubix standard. Dar pentru a putea satisface mai multe cerințe a clienților, am creat mai multe opțiuni extra care se pot adăuga ulterior, contra cost: pereții exteriori ai Kubix-ului să fie îmbrăcați în lemn tratat sau fibrociment; o extra izolație de vată minerală bazaltică, pentru zonele mai răcoroase ale României, etc.

5. Cum este transportată și asamblată o casă modulară?

Modulele sunt transportate pe camion la șantier și sunt ridicate și așezate pe fundație cu ajutorul unei macarale. Apoi, modulele sunt asamblate și conectate între ele, astfel încât să formeze o structură solidă.

Pe lângă fundația care constă în piloni de beton prefabricați, modulele în interior vin în stadiul de Rigips cu pereți despărțitori montați,cu instalația electrică și sanitară pusă pe poziție. De asemenea, pardoseala este turnată cu placă de beton încă în fabrică. Iar pe exterior, modulele vin în stadiul finisat cu Retro Panel/ Lemn tratat/ Fibrociment, cu geamuri și uși puse pe poziție. În general, montarea unei case modulare durează între câteva zile și câteva săptămâni, în funcție de dimensiunea și complexitatea casei.

6. Pot fi considerate casele modulare construcții ecologice?

Construcția de case modulare este mai ecologică decât orice altă construcție realizată în mod tradițional. Aceasta se datorează utilizării de materiale de construcție proiectate cu precizie și reciclarea efectivă a resturilor rezultate din producție. Acest lucru înseamnă că, toate materialele în exces pot fi ușor reciclate atât în fabrică, cât și în orice alt atelier, spre deosebire de deșeurile provenite de la un șantier convențional, care de obicei ajung în depozit sau chiar la groapa de gunoi. Timpul de construcție este redus datorită lucrărilor simultane atât pe șantier la fundație, cât și în fabrică la construcția caselor, iar instalarea propriu-zisă a casei este ușurată de un sistem inteligent.

Sperăm că v-am fost de folos cu răspunsurile oferite mai sus și nu ezitați să ne contactați pentru mai multe întrebări. Echipa noastră este mereu disponibilă, pentru a vă oferi cele mai bune sfaturi și sugestii și să vă asistăm pas cu pas în procesul de construire al unei casei modulare mult dorite.